چگونه می توان ریزش موی ناشی از کمبود آهن را به طور طبیعی درمان کرد؟
چگونه می توان ریزش موی ناشی از کمبود آهن را به طور طبیعی درمان کرد؟
آیا کمبود آهن می تواند باعث ریزش مو شود؟
بدن شما برای تولید هموگلوبین، که اکسیژن را در بافتهای بدن شما حمل می کند، به آهن کافی احتیاج دارد و آنها را قادر می سازد تا به درستی عمل کنند. بنابراین، هموگلوبین اکسیژن را به سلول های رشد مو می رساند و تولید تارهای مو را تحریک می کند.
کمبود آهن منجر به کاهش ظرفیت حمل اکسیژن در خون می شود. در چنین سناریویی، بدن شما آهن موجود در بافتهای غیر ضروری مانند پیاز مو و بافتهای مهم بدن مانند قلب، ریه و غیره را هدایت می کند.
بدون وجود فریتین (پروتئین آهن) در پیاز مو، آناژن (مرحله رشد) چرخه رشد مو کوتاه می شود و در نهایت منجر به ریزش زودرس مو قبل از رسیدن به حداکثر طول می شود.
ریزش مو با فقر آهن چگونه است؟
ممکن است ریزش مو به دلیل کمبود آهن مشابه ریزش موی زنانه یا مردانه باشد زیرا موهای شما به طور غیرمعمول شروع به ریزش می کند. اگر در اطراف خط مو و ناحیه شقیقه تارهای موی کوتاه و تار دارید، دچار ریزش مو با فقر آهن می شوید. همچنین در موارد شدید ممکن است متوجه نقاط طاس سر خود شوید.
مطالعه بیشتر: بهترین قرص آهن برای ریزش مو
نمای آیورودا درباره کم خونی فقر آهن
بر اساس آیورودا، هر بیماری مظهر عدم تعادل در سه انرژی حیاتی است: واتا، پیتا و کاپا دوشا. در آیورودا، کمبود آهن می تواند با بیماری موسوم به "پاندو" ارتباط داشته باشد.
عواملی مانند ورزش شدید، مصرف الکل، چرخه نامنظم خواب، رژیم نامناسب و غیره می تواند تعادل دوشا را در بدن شما مختل کند. به ویژه، Pitta گوارشی شما را بالا می برد و باعث سوء هاضمه و سوء جذب مواد مغذی مانند آهن در بدن شما می شود. این، در نهایت منجر به مسائلی مانند کم خونی فقر آهن و ریزش مو می شود. ”دکتر زیل می گوید.
انواع کم خونی فقر آهن و علائم آنها در آیورودا
1. کم خونی واتیکایی به دلیل اختلال واتا دوشا در بدن شما ایجاد می شود که با خشکی پوست سر و پوست، تغییر رنگ سیاه، لرزش، کاهش ادرار و غیره همراه است.
2. کم خونی Paittic به دلیل اختلال در Pitta dosha در بدن شما ایجاد می شود، که همراه با تغییر رنگ زرد پوست، تشنگی شدید، اسهال، تب، احساس سوزن سوزن شدن و غیره است.
3. کم خونی کاپاجا به دلیل اختلال در کاپا دوشا در بدن شما ایجاد می شود که با تغییر رنگ سفید پوست، تهوع، ادم، خواب آلودگی، سنگینی و غیره همراه است.
4- کم خونی تریدوشیک در اثر شستشوی هر سه دوشا ایجاد می شود و ممکن است علائم مختلط سه نوع کم خونی را داشته باشید.
بنابراین، درک وضعیت سطوح دوشای آیورودا برای ارزیابی عوامل ایجاد کننده و انتخاب گیاهان مناسب برای درمان ریزش مو ناشی از فقر آهن بسیار مهم است.
چگونه می توان ریزش مو با فقر آهن را متوقف کرد و موها را با آیورودا دوباره رشد داد؟
1. گیاهان دارویی
با انتخاب روغن موی آیورودا و شامپو با گیاهان غنی از آهن که باعث تعادل دوشاهای بالا می شوند، مبارزه با ریزش مو با فقر آهن را شروع کنید. در زیر برخی از کارآمدترین گیاهان آیورودا را می توانید در محصولات مراقبت از موی خود بیابید که به شما کمک می کند از ریزش مو ناشی از فقر آهن جلوگیری کنید.
A. Yashtimadhu (شیرین بیان)
یشتیمادو دوشا واتا و پیتا را متعادل می کند. یشتیمادو علاوه بر تغذیه بافت های پوست سر با آهن، اثر آرام بخشی بر پوست سر شما می گذارد و سوزش و عفونت پوست سر را کاهش می دهد.
B. Bhringraj (Eclipta Alba)
Bhringraj دوشاهای واتا و کاپا را متعادل می کند. Bhringraj با داشتن سطح غنی آهن، فولیکول های مو را تقویت کرده و از سفید شدن زودرس نیز جلوگیری می کند.
C. Japa (Hibiscus)
جاپا دوفا های کاپا و پیتا را متعادل می کند. این باعث رشد موهای سالم و همچنین تحریک رشد موهای جدید با قابلیت های غنی از آهن می شود.
D. Amalaki (انگور فرنگی هندی)
آمالکی هر سه دوشا، مخصوصاً پیتا دوشا را متعادل می کند. این باعث افزایش گردش خون در بافت های پوست سر شما می شود در حالی که ویتامین C جذب آهن را در فولیکول های شما افزایش می دهد.
E. Brahmi (Bacopa monnieri)
براهمی دوشا واتا و کاپا را متعادل می کند. این روغن مشکلات خشک و آسیب دیده پوست سر را درمان می کند در حالی که تغذیه عمیقی به بافت های پوست سر شما می دهد.
F. Musta (Nutgrass)
موستا دوفا های کاپا و پیتا را متعادل می کند. روی غدد چربی شما کار می کند و رشد مجدد موها را افزایش می دهد.
nutgrass به Sagarmatha معروف است
G. Krishna Tila (کنجد سیاه)
کریشنا تیلا واتا را متعادل می کند اما پیتا دوشا را تشدید می کند. همراه با تحریک رشد موهای جدید با تغذیه استثنایی آهن، باعث افزایش فعالیت ملانوسیت ها در فولیکول های شما می شود.
H. Ashwagandha (Withania Somnifera)
Ashwagandha هر سه داشا، به ویژه دوشا واتا و کاپا را متعادل می کند. Ashwagandha با داشتن خواص آنتی اکسیدانی و متعادل کننده هورمون ها، شما را از مشکلات ریزش مو خلاص کرده و باعث رشد موهای جدید می شود.
I. Triphala (Haritaki+Vibhataki+Amalaki)
تریفالا هر سه دوشا را متعادل می کند. علاوه بر بازگرداندن سطح آهن، PH پوست سر شما را متعادل می کند و باعث رشد سالم موها می شود.
J. Daruharidra (بربری هندی)
داروهاریدرا دوشا های کاپا و پیتا را متعادل می کند. همچنین دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است که پوست سر و مو را از انواع عفونت ها و عوامل تحریک کننده دور می کند.
2. داروهای خانگی
A. شنبلیله
چند قاشق چایخوری دانه شنبلیله را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد آن را به صورت خمیر نرم درآورید. آن را روی ریشه موهای خود بمالید و بعد از 20 دقیقه بشویید.
ب- آب پیاز
یک پنبه را به آب پیاز آغشته کرده و روی سر خود بمالید. سپس، پوست سر خود را به مدت 2-5 دقیقه ماساژ دهید و بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس آن را با شامپوی آیورودا بشویید. این کار را در روزهای جایگزین برای بهترین نتایج تکرار کنید.
ج- آب سیر
با فشردن چند حبه سیر، آب آن را بگیرید. آن را روی نواحی نازک مو روی پوست سر خود بمالید و به مدت 2-5 دقیقه به آرامی ماساژ دهید. سپس، آن را با آب معمولی کاملاً بشویید.
D. آب زنجبیل
زنجبیل را رنده کرده و 2 قاشق چایخوری آب عصاره بگیرید. 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کنجد را به آن مخلوط کرده و پوست سر خود را با آن به مدت 2-5 دقیقه ماساژ دهید. قبل از شستشو با آب نیم ساعت بگذارید.
E. فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه را به 2 قاشق چایخوری روغن زیتون اضافه کنید و آن را کاملاً روی ریشه موهای خود بمالید. پوست سر خود را برای چند دقیقه ماساژ دهید و با استفاده از شامپوی آیورودا آن را بشویید.
3. داروها
پزشکان آیورودا برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن، فرمولاسیون زیر را بر اساس دوشای شدید و شدت بیماری توصیه می کنند:
A. Navayasa loha churna
ب. داتری لوها
C. Drakshadyavaleha
D. Amalakyavaleha
E. Mandooradyarishta
F. Mandoora vatakam
G. Ayaskriti
H. Draksharishta
I. Kumaryasava
J. Lohasava
K. Saptamrit Loha churna
L. Bhringrajasava
M. Drakshasava
N. Punarnava mandora
O. Punarnavashtaka kwacha
4. غذاهایی که باید بخورید و از آنها اجتناب کنید
آیورودا بر رژیم غذایی متعادل برای درمان کمبود آهن تمرکز می کند. بسته به دوشای بالا، غذاهای زیر را که سرشار از منابع آهن هستند، در وعده های غذایی معمولی خود قرار دهید.
- میوه های خشک
- آجیل
- دانه هایی مانند کدو تنبل، کنف، کنجد و کتان
- سبزیجات برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی و اسفناج
- غلات کامل
- سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، چغندر، لوبیا (به ویژه لوبیای لیما)، نخود فرنگی و غیره.
- میوه هایی مانند سیب، موز، انار و ...
- غذای دریایی
- گوشت قرمز
- گوشت های اندام مانند جگر
- همچنین، غذاهای حاوی ویتامین C مانند مرکبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید زیرا جذب آهن را در بدن شما افزایش می دهد.
در صورت کمبود آهن از خوردن غذاهای زیر که جذب آهن را در بدن شما سخت تر می کند خودداری کنید:
- سفیده تخم مرغ
- شیر
- قهوه
- چای (می توانید چای های گیاهی بخورید)
- پروتئین سویا
- غذاهای دارای فیبر
نکته ویدکس: ما به گیاهخواران توصیه می کنیم غذاهای حاوی ویتامین C را در رژیم غذایی خود قرار دهند زیرا باعث افزایش جذب آهن از غذاهای گیاهی می شود. همچنین، گیاهخواران باید از چای سیاه اجتناب کنند زیرا مانع جذب آهن از منابع گیاهی می شود.
آیا بعد از درمان کمبود آهن موهای شما رشد می کند؟
دکتر زیل می گوید: "به طور حتم. هنگامی که کمبود آهن شما درمان می شود، موهای شما شروع به رشد طبیعی می کند. با این حال، چند ماه طول می کشد تا متوجه رشد مجدد موهایی شوید که به دلیل کاهش سطح آهن از بین می روند."
سطح آهن شما برای اطمینان از رویش موها باید چقدر باشد؟
شما برای رشد موی سالم به حداقل 50-70 نانوگرم فریتین (پروتئین ذخیره کننده آهن) در هر میلی لیتر سرم در بدن خود نیاز دارید
چه کسانی در خطر کمبود آهن هستند؟
به طور کلی، ما می توانیم ببینیم افرادی که به دسته های زیر تعلق دارند، بیشتر در معرض کمبود آهن هستند:
1. زنان
قاعدگی، زایمان و زایمان زنان را مستعد کم خونی فقر آهن می کند.
2. نوزادان و کودکان
نوزادانی که زودتر از موعد، با وزن کم یا به اندازه کافی از شیر مادر تغذیه نکرده اند، بیشتر در معرض خطر کمبود آهن هستند. همین امر در مورد کودکانی که رژیم غذایی سالم و متنوعی ندارند نیز صدق می کند.
3. گیاهخواران
افرادی که گوشت نمی خورند از نظر میزان کافی آهن در بدن آسیب پذیرتر هستند.
4. اهداکنندگان مکرر خون
اهدای مکرر خون ذخایر آهن بدن را از بین می برد.
5. ظرفیت جذب ضعیف
برخی بیماریها و بیماریهای روده ای ممکن است با کاهش تولید اسید معده در بدن، جذب آهن را مختل کنند.
اگر بیش از حد آهن مصرف کنید چه اتفاقی می افتد؟
مصرف بیش از حد آهن ممکن است منجر به اختلالات زیر شود:
1. مسمومیت با آهن
جذب بیش از حد آهن در بدن شما می تواند بر مخاط دستگاه گوارش تأثیر بگذارد و به نوبه خود منجر به درد شکم، تهوع، استفراغ و اسهال شود. گاهی اوقات، این نیز می تواند به دلیل از دست دادن مایع و خون قابل توجه باشد.
2. هموکروماتوز ارثی
این یک بیماری ژنتیکی است که منجر به جذب بیش از حد آهن در بدن می شود. تجمع بیش از حد آهن به بافت اندام هایی مانند قلب، کبد، لوزالمعده، مفاصل، پوست و غیره آسیب می رساند.
3. اضافه بار آهن آفریقا
این شبیه به هموکروماتوز ارثی است در حالی که آهن اضافی عمدتا در طحال، مغز استخوان و کبد ذخیره می شود.
4. افزایش خطر عفونت ها
افزایش سطح آهن در بدن شما ممکن است خطر عفونت را افزایش دهد زیرا می تواند رشد میکروبی را در بدن شما تحریک کند. همچنین، مطالعات نشان می دهد که بیش از حد آهن هم می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
اخرین حرف
در میان ویتامین ها و مواد معدنی ضروری که در رشد موهای شما نقش دارند، آهن نقش بسزایی در حمل اکسیژن به سلول های رشد مو در قالب هموگلوبین دارد. کمبود آهن نه تنها باعث ریزش مو می شود بلکه عوارض مختلفی را در بدن ایجاد می کند. آیورودا مجموعه ای از گیاهان موثر و غنی از آهن را برای شما به ارمغان می آورد که به طور طبیعی رشد موهای حجیم و قوی را تقویت می کند. در Vedix، ما رژیم مراقبت از مو Ayurvedic را برای نیازهای منحصر به فرد موهای شما با ارزیابی سطح دوشا خود سفارشی می کنیم.
- ۰۰/۰۶/۰۷