شناخت تکنولوژی های روز دنیا

در این وبلاگ قصد داریم کاربردی ترین ابزار دست بشر را بررسی و معرفی کنیم

شناخت تکنولوژی های روز دنیا

در این وبلاگ قصد داریم کاربردی ترین ابزار دست بشر را بررسی و معرفی کنیم

این وبلاگ برای مطالعه و شناخت وسایل و تکنولوژی های روز دنیا و پیشرفت آن در طول زمان ایجاد شده است.

تفاوت رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک ساختمانی

شنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۰، ۰۵:۱۴ ب.ظ

 اگر برای رنگ آمیزی خانه خودتان قصد خرید رنگ ساختمانی را داشته باشید، حتما اسم رنگ روغنی و رنگ پلاستیک به گوشتان خورده است.رنگ روغن و رنگ پلاستیک هر کدام از بهترین رنگ های ساختمانی که می توانید در نقاشی ساختمان از آنها استفاده کنید؟ اما آیا تفاوت رنگ پلاستیک و زنگ روغنی را می شناسید؟آیا با مزایا و معایب رنگ پلاستیک و روغنی آشنایی دارید؟ آیا می دانید که کدام یک از این دو رنگ قابلیت شستشو دارد؟


رنگ روغنی چیست؟


رنگ روغنی که با نام( Oil color) شناخته می شود، برای رنگ آمیزی دیوار، سقف در فضای داخلی، بلکه برای فضای بیرون نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اغراق نیست اگر بگوییم پرطرفدار ترین رنگ ساختمانی در بین نقاشان ساختمان است. با بررسی پیشینه رنگ روغنی در می یابید که در سال های دور از ترکیب رنگدانه (پیگمنت) با جوشانده روغن های طبیعی مانند کتان، بزرک و سویا بدست می آمده،اما این روزها منشاء شیمیایی پیدا کرده و همچنان در صنعت و هنر مورد استفاده قرار می گیرد. انواع رنگ روغن به دلیل قابلیت شستشو و دوام بالایی که دارند، همواره مورد توجه رنگ کاران ساختمان قرار می گیرند.

رنگ پلاستیک چیست؟


رنگ پلاستیک در کوتاه ترین زمان ممکن خشک شده و بدون بو می باشد. همچنین اگر به دنبال رنگ ساختمانی هستید که به آسانی اجرا شود، رقیق کننده آن آب باشد، مقاومت خوبی داشته باشد، رنگ پلاستیک بهترین انتخاب است.از سالیان دور رنگ پلاستیک از جمله رنگ ساختمانی بود که برای رنگ آمیزی سطوح ساختمانی مورد استفاده قرار می گرفت. شما می توانید از این رنگ برای رنگ آمیزی دیوار، سقف و سایر سطوح به راحتی استفاده کنید. رنگ پلاستیک که در طی این سالها نیز رنگ پلاستیک با دارا بودن ذرات میکروسکوپی چسب، رنگدانه و بتونه یکی از پرطرفدار ترین رنگ های ساختمانی بوده و همچنان نیز طرفداران خاص خود را دارد.

خرید رنگ پلاستیک در انواع مختلف تمام پلاستیک و نیم پلاستیک با بهترین قیمت می تواند برای دکوراسیون خانه شما انتخاب مناسبی باشد به شرطی که کاربرد رنگ پلاستیک را به خوبی بشناسید.

تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر حلال


رنگ پلاستیک بر پایه آب است. به این معن که برای رقیق کردن رنگ پلاستیک باید از آب استفاده کنید.
حلال رنگ روغنی تینر است. برای اینکه رنگ روغنی را رقیق و قابل استفاده کنید باید از تینر یا یک حلال نفتی استفاده کنید.


تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر انواع


رنگ پلاستیک در دو نوع در بازار وجود دارد:
رنگ تمام پلاستیک و رنگ نیمه پلاستیک.تفاوت رنگ تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک این است که رنگ تمام پلاستیک در برابر رطوبت مقاومت بالاتری از خود نشان میدهد.

رنگ روغنی در سه مدل در بازار وجود دارد.
رنگ روغنی براق، مات و نیمه مات. رنگ روغنی براق نسبت به مات و نیمه مات درخشندگی و براقیت بالاتری دارد.برای استفاده در محیط هایی که به صورت مستقیم با نور خورشید در تماس است مناسب تر است. رنگ روغنی مات برای سقف و دیوارهای داخلی به کار گرفته می شود و مقاومت کمتری نسبت به رنگ روغنی براق دارد.رنگ روغنی نیمه مات با ترکیب رنگ براق و مات بدست می آید و ترکیب از ویژگی های هر دو است.

تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر قابلیت شستشو


به جرات می توان گفت با خرید رنگ روغنی که 100 درصد قابلیت شستشو دارد، شما می توانید بدون نگرانی انواع سطوح را رنگ آمیزی کنید.
رنگ پلاستیک به دلیل اینکه بر پایه آب است 100 درصد قابلیت شستشو ندارد.


تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر پاک کردن از روی سطوح


از آنجایی که رنگ پلاستیک بر پایه آب است، برای پاک کردن رنگ پلاستیک از روی سطوح مختلف مانند فرض، شیشه، چوب و … می توانید از آب به تنهایی یا ترکیبی از آب و یک ماده شوینده مانند صابون استفاده کنید.
به دلیل اینکه رنگ روغنی با تینر یا مواد پایه نفتی رقیق می شود، برای اینکه بتوانید رنگ روغنی را از سطوح مختلف پاک کنید می توانید پس از خشک شدن رنگ روغنی، از تینر استفاده کنید.


تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر کاربرد


رنگ پلاستیک و رنگ روغنی هر دو برای دیوار های داخلی ساختمان به کار گرفته می شود.با این تفاوت که
رنگ پلاستیک بیشتر برای رنگ آمیزی سقف خانه ها استفاده می شود چراکه سقف خانه ها نیاز به شستشوی مداوم ندارد. اما سقف آشپزخانه و سرویس بهداشتی به دلیل میزان رطوبت بیشتری که دارد، از رنگ روغنی استفاده می شود.
رنگ روغنی را می توانید برای انواع دیوار های خانه استفاده کنید. محدودیتی برای استفاده از رنگ روغنی وجود ندارد.


تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ روغنی از نظر قیمت


قیمت رنگ پلاستیک به طور قابل توجهی از رنگ روغنی کمتر است. بنابراین در صورتی که عامل اول انتخاب رنگ شما هزینه و بودجه ای است که برای خرید رنگ می پردازید شک نداشته باشید که رنگ پلاستیک قیمت پایین تری دارد.در بین انواع رنگ روغنی نیز رنگ روغنی براق بالاترین قیمت را نسبت به دو نوع رنگ مات و نیمه مات دارد.

مزایای رنگ پلاستیک


رنگ مات زیبایی را برای دیوارها ایجاد می کند
خیلی سریع خشک می شود
رنگ پلاستیک برای سقف ساختمان بهترین انتخاب است
دیر تر رنگ اولیه خود را از ست می دهد
بوی بسیار کمی دارد
قابلیت اجرا با قلم رنگ و غلط را دارد
تنوع رنگ پلاستیک بسیار زیاد است


مزایای خرید رنگ روغنی


درخشندگی و براقیت بالایی دارد
100درصد قابلیت شستشو دارد، به همین دلیل برای مکان های پرتردد خرید رنگ روغنی بهترین انتخاب است
قابلیت اجرا با قلم رنگ و غلطک را دارد
تنوع رنگی بالایی دارد.
قدرت بالای چسبندگی


معایب رنگ پلاستیک


قابلیت شستشوی کامل را ندارد.
درخشندگی و براقی آن پایین است.
دوام و ماندگاری پایینی دارد.
به مرور زمان و بر اثر قرار گرفتن در مقابل نور خورشید دچار تغییر می شود
نمی توانید بر روی سطوح فلزی و چوبی از رنگ پلاستیک استفاده کنید


معایب رنگ روغنی


مدت زمان خشک شدن رنگ روغنی زیاد است.
بوی نامطبوعی که برای دو هفته باقی می ماند.
به دلیل گازهای سمی برای سلامتی افراد مناسب نیست.


چگونه رنگ پلاستیک را روی رنگ روغنی بزنیم؟


از آنجایی که رنگ روغنی و رنگ پلاستیک که بر پایه آب است به همین راحتی با یکدیگر ترکیب نمی شوند، باید برای اجرای رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی از یک واسط که بین این دو چسبندگی ایجاد کند استفاده کنید. تری سدیم فسفات باعث چسبندگی رنگ روغنی و رنگ پلاستیک می شود. برای این منظور در ابتدا باید رنگ روغنی را به وسیله سنباده بخراشید و از سدیم فسفات که در آب حل شده است بر روی سطح خراشیده شده استفاده کنید. سپس یک لایه رنگ آستری پلاستیک بر روی سطح اجرا کرده و در نهایت رنگ نهایی پلاستیک را روی آن اجرا کنید.

رنگ پلاستیک بخریم یا رنگ روغنی


رنگ پلاستیک بر پایه آب است و می تواند رنگ مات زیبایی را برای دیوارها ایجاد می کند. این رنگ ها به دلیل سهولت استفاده ، خاصیت خشک شدن سریع ، بوی کمی که دارد و قیمت ارزان تری که دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

رنگهای روغنی در برابر رطوبت مقاوم هستند. شما می توانید آنها را در اتاق های مرطوب مانند آشپزخانه یا حمام بدون هیچ مشکلی استفاده کنید. میزان درخشندگی رنگ روغنی می تواند جلو زیبایی به خانه شما ببخشد.

منبع :https://www.otag.ir/

  • kezhvan abbasi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی