مادربرد چیست
حتماً کنجکاوی شما را بر آن داشته است که به درون جعبه رایانه خود نگاه کنید تا در آن تخته ای پر از قطعات با رنگها و اشکال مختلف ، «مادربرد» پیدا کنید و شاید در مورد نام و کار هر قطعه با خود تعجب کرده باشید. خوب ، در این مقاله ما به شما توضیح ساده ای از برجسته ترین اجزا و انواع مادربرد می دهیم.
اول از همه ، مادربرد سنگ بنای کار رایانه است و از مدارهای الکترونیکی چاپی با اشکال و طرح های مختلف ، حمل یا برقراری ارتباط با اجزای رایانه و اتصال آنها با یکدیگر تشکیل شده است. این طرح ها و شکل های مختلفی دارد.
اجزای مادربرد
خازن ها خازن ها
این مسئول سیگنال الکتریکی است که به پردازنده می رسد و قدرت این خازن ها در فاراد اندازه گیری می شود.
چرخه
آنها خطوط مسی هستند که روی صفحه چاپ می شوند ، اجزای صفحه را به هم متصل می کنند و داده ها را بین آنها منتقل می کنند.
اتصال دهنده برق
از آنجا که سوراخ هایی دارد که از طریق آنها با کابل متصل به منبع تغذیه متصل می شود ، برق را به برد می رساند.
القافزات جامپر
آنها قطعات کوچک و کوچکی از پلاستیک هستند که دارای هادی های مس به سوزن های مادربرد هستند که تنظیمات سخت افزاری را تعیین می کنند. اخیراً می توان از برخی از آنها صرف نظر کرد.
سوئیچ DIP Swith
این عملکرد همان جامپرها است و در نقاشی های مدرن نیز وجود دارد. به راحتی می توان از آن استفاده کرد و به راحتی پیدا می شود. شامل تنظیمات اصلی پردازنده ، ضریب ضرب و فرکانس گذرگاه جلو است.
برد مدار چاپی PCB
این یک جعبه پلاستیکی است که شامل تمام اجزای مادربرد است و از 4 تا 8 لایه تشکیل شده است ، بسته به اجزای استفاده شده در برد ، دلیل استفاده از بسیاری از لایه ها تعداد زیاد اتصالات بین اجزای برد است.
سوکت پردازنده
این مربع از پلاستیک ساخته شده است که سوراخ هایی برابر با تعداد سوزن های پردازنده دارد. اتصال چندین نوع پردازنده به سوکت امکان پذیر است ، به شرطی که تعداد سوراخ های سوکت متناسب با تعداد سوزن باشد.
تراشه های کوچک
دو برش مربع شکل ، اولی در قسمت شمالی برد قرار دارد ، پردازنده ، کارت صفحه و حافظه تصادفی را با یکدیگر متصل می کند و داده ها را بین آنها منتقل می کند و در تعیین نوع پردازنده و نوع و میزان حافظه پشتیبانی شده نقش دارد. و از آنجا که مقدار زیادی گرما از آن ساطع می شود ، با کولرها نیز تأمین می شود. سرعت شکاف توسط AGP تعیین می شود.
تراشه دوم در قسمت جنوبی برد قرار دارد ، این دستگاه برای اتصال دستگاه های ورودی و خروجی به یکدیگر کار می کند و آنها را با حافظه تصادفی و پردازنده متصل می کند و برای تعیین حداکثر سرعت انتقال داده ها بین دیسک سخت و برد کار می کند و برای گرما نیز صادر نمی شود بنابراین مجهز به کولر نیست.
اسلات های توسعه
در قسمت پایین برد قرار دارد و از اهمیت زیادی در رایانه برخوردار است زیرا به ما امکان می دهد کارت های مهمی مانند کارت گرافیک را که کامپیوتر بدون آن کار نمی کند به برد اضافه کنیم.
مدار سیگنال پالس ژنراتور
این یک مدار الکتریکی است که امواج یا پالس هایی تولید می کند که به دلیل ولتاژ متفاوت مدارهای موجود ، روی همگام سازی و سازگاری بین مدارهای مادربرد کار می کنند.
درگاه های موازی
شما اسکنر و چاپگر را به هم متصل می کنید.
منافذ الps
دو پورت به یک شکل هستند و برای اتصال به صفحه کلید و ماوس از نظر رنگی متفاوت هستند.
تراشه BIOS
وظیفه اصلی آن مدیریت و کار با سخت افزار رایانه است که مخفف "Basic Input Output System" است. و به سیستم عامل و برنامه های آن برای کار با رایانه کمک کنید.
IDE: پریز دیسک های سخت و درایوهای نوری.
FDD: برای درایو فلاپی دیسک ، شاخه های بدنه و برد اتصال خارجی.
پریزهای مختلف USB: آنها برای اتصال تجهیزات مانند ماوس ، صفحه کلید ، درایوهای فلش و سایر موارد هستند.
انواع مادربردها
در مادربرد
از سال 1980 تا 1990 بیشترین محبوبیت را داشتند. IBM شامل پورت های ISA می شود. با این حال ، مدل های جدیدتر شامل اسلات PCI است. ابعاد برد 13 8. 8.66 است و نوع دیگری نیز وجود دارد که کوچکتر از 13 12 12 است و دارای درگاه های کوچکتری نسبت به نوع معمولی است.
مادربرد ATX
این در سال 1996 ظاهر شد و اکنون بیشترین نوع را دارد و به عنوان نوع تجاری طبقه بندی می شود.
از نظر طراحی مشابه صفحه مینی AT است ، اما با تفاوت در زاویه چرخش 90 درجه برای قطعه ، این چرخش فضایی را برای افزودن کارت های صدا و تصویر فراهم می کند.
- ۹۹/۰۹/۰۷